VILLISILKKI

SILKKLAATUKANKAAT... SILKKIÄ, PITSIÄ, VILLAA, PELLAVAA...IÄ, PITSIÄ, VILLAA, PELLAVAA, HÄÄPUKU, HÄÄPUVUN TEETTÄMINEN, MORSIUSPUKU, ILTAPUKU, SILKKIKAUPPA HELSINKI, LAADUKKAITA KANKAITA

PITSIT

Villisilkin valikoimista löytyy erilaisia pitsejä sateenkaaren väreissä henkäyksen keveistä paksumpiin puuvillapitseihin. Valikoimissamme on paljon pitsejä myös helmi- ja paljettikirjailtuina. Morsiamia olemme musitaneet erittäin laajaalla valikoimalla valkoisia ja vaaleita pitsejä.

Kävimme keväällä 2011 tutustumiskäynnillä yhdellä Euroopan johtavista pitsitehtaista. Valikoimissamme on paljon erilaisia laadukkaita pitsejä, joten oli erittäin mielenkiintoista tutustua pitsin valmistukseen.

Tehtaalla pitsi valmistetaan edelleen perinteisillä, yli sata vuotta vanhoilla koneilla hienoimmista langoista, mm. puuvillasta, villasta, metallilangoista ja viskoosista. Valmistuksessa on lukuisia vaiheita lankojen kehräämisestä värjätyn pitsin viimeistelyyn. Valtaosa työvaiheista tehdään edelleen käsityönä, samoin perinteisin menetelmin kuin sata vuotta sitten.
Sata vuotta vanhoilla reikäkorteilla toimivilla koneilla kudotaan edelleen laatupitsejä

Reunat leikataan manuaalisesti, joka pakka tarkastetaan ja mahdolliset pienet virheet korjataan käsin 

Brodeeraus tehdään manuaalisesti; ihmissilmä on tarkempi seuraamaan pitsin kuvioita kuin kone